Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G išmaniojo telefono apžvalga: vidutinės klasės 200 megapikselių kamera

Pikselių perteklius. Xiaomi Redmi Note 12 Pro siūlo greitą įkrovimą, daug atminties ir, svarbiausia, labai didelės raiškos kamerą. Taip jis siekia tapti vidutinės klasės karaliumi. Savo apžvalgoje apžvelgiame, ar “Xiaomi” pavyko ir ar verta gerokai primokėti, palyginti su “Note 12 Pro”.

Praėjusiais metais “Xiaomi” pristatė “Redmi Note 11 Pro 5G” – dar spartesnį ir brangesnį populiariosios “Redmi Note” serijos modelį. Tačiau funkcijos tikrai nekompensavo didelio pabrangimo.

Šiemet viskas turėtų būti kitaip: “Redmi Note 12 Pro 5G” naudoja tą patį SoC kaip ir “Note 12 Pro 5G”, tačiau taip pat siūlo gerokai daugiau privalumų: itin greito įkrovimo technologiją, didesnę atmintį ir 200 megapikselių pagrindinę kamerą su OIS.

Iš pirmo žvilgsnio 70 EUR (~75 JAV dolerių) priemoka atrodo gana sąžininga. Žinoma, mūsų apžvalgoje nagrinėjama, ar šis antkainis tikrai pagrįstas, t. y. ar prietaisas tikrai kraunasi taip greitai, ar nuotraukos tikrai atrodo geriau ir ar “Redmi Note 12 Pro” gali konkuruoti su panašios kainos kitų gamintojų išmaniaisiais telefonais.

Korpusas – sunkus telefonas su “Gorilla Glass 5” stiklu

Vizualiai atskirti “Redmi Note 12 Pro” nuo “Note 12 Pro Plus” bus sunku net ekspertams: yra tos pačios spalvos, o kameros objektyvų konfigūracija taip pat visiškai tokia pati.

Mūsų bandomasis įrenginys yra mėlynos spalvos, todėl jo nugarėlė yra blizganti matinė, o juoda ir balta – blizgi. Tačiau korpusas yra beveik milimetru storesnis, o “Pro” yra gerokai sunkesnis. Svoris 210,5 g, palyginti su kitais išmaniaisiais telefonais, yra didelis.

Be to, rėmelis pagamintas iš plastiko, o priekinę dalį saugo “Gorilla Glass 5” stiklas. Išmanusis telefonas turi IP53 sertifikatą, t. y. yra atsparus dulkėms ir vandeniui. Samsung Galaxy A54 turi IP67 sertifikatą, o tai reiškia visišką apsaugą nuo skysčių, todėl jis akivaizdžiai pirmauja.

Įranga – daug vietos duomenims

256 GB UFS 2.2 flash atminties duomenims yra dosnus kainos diapazonui, bet ne unikalus, nes praėjusiais metais “OnePlus Nord 2T” arba “Nieko telefonas” (1) siūlė tiek pat atminties, o kai kuriais atvejais ir greičiau. Kita vertus, tiesioginio palyginimo įrenginiai čia atsilieka. Daugumoje išmaniųjų telefonų už maždaug 500 EUR (~500 JAV dolerių) galite gauti 8 GB RAM.

Atminčiai išplėsti nėra microSD lizdo, tačiau yra 2 SIM kortelių lizdai. Tačiau išmanusis telefonas nesiūlo eSIM palaikymo.

Programinė įranga – skelbimai ir iš anksto įdiegtos programos

Kaip operacinę sistemą “Xiaomi” naudoja “MiUI 14”, kuri vis dar pagrįsta “Android 12”. Sistemos atnaujinimai turėtų būti prieinami iki “Android 14”, saugumo pataisymai – iki 2027 m. Kalbant apie pastaruosius, patirtis rodo, kad po tam tikro momento jie prieinami tik kas 3 mėnesius. Peržiūros metu saugumo atnaujinimai buvo nuo 2023 m. gegužės mėn. ir todėl vis dar gana aktualūs.

Kai kuriais atžvilgiais “Xiaomi” sąsaja pasikeitė, palyginti su vaniline “Android”. Nustatymai buvo pertvarkyti ir surūšiuoti, o greitųjų nustatymų ir pranešimų išplečiamasis meniu yra atskiras, kaip “Apple”. Prieš įdiegiant programėles atliekamas saugumo patikrinimas, o sistema dukart patikrina, kai koreguojami svarbiausi nustatymai.

Kai kuriais atvejais sistema netgi rodo reklamas, tačiau tai galima išjungti, jei žinote, kaip tai padaryti. Xiaomi iš anksto įdiegia daug savo įrankių ir programėlių, įskaitant kai kurias trečiųjų šalių reklamines programėles.

Software of the Xiaomi Redmi Note 12 Pro  5GSoftware of the Xiaomi Redmi Note 12 Pro  5GSoftware of the Xiaomi Redmi Note 12 Pro  5G

Ryšiai ir GNSS – daug korinio ryšio dažnių

WiFi 6 – tai greičiausias įrenginio palaikomas WiFi standartas. Greitis, kartu su mūsų “Asus ROG Rapture AXE11000” etaloniniu maršrutizatoriumi, yra palyginti nedidelis ir svyruojantis. Vidutiniškai beveik 750-800 MBit/s greičiu “Redmi Note 12 Pro” turėtų būti pajėgus maksimaliai išnaudoti daugumą namų tinklų.

Tiek 4G, tiek 5G tinkluose palaikoma daugybė dažnių, todėl su “Redmi Note 12 Pro” galite ir keliauti. Tačiau prietaisas nėra globalus išmanusis telefonas, nes trūksta atskirų dažnių juostų. Atsitiktinių bandymų metu mūsų apžvalgos metu signalo kokybė visada buvo gera, tačiau signalo stiprumas ne visai atitiko aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų lygį.

Telefonijos ir balso kokybė – sklandūs skambučiai

Telefono skambučiams “Xiaomi” naudoja numatytąją “Google” programėlę.

Garso kokybė per integruotą ausinę yra gera. Jei norite, galite padidinti garsą taip, kad kita pusė kalbėtų gana garsiai, tačiau jis taip pat persiduoda. Apskritai mūsų pokalbio partneris skamba šiek tiek atokiau, bet visada lengvai suprantamas. Mikrofonas gerai fiksuoja garsų ir tylų kalbėjimą ir aiškiai perduoda jį skambinančiam asmeniui.

Per garsiakalbius balsai skamba dar aiškiau ir ryškiau, tačiau nėra tokie garsūs. Čia mikrofonas taip pat veikia gerai, o išmanusis telefonas sugeba filtruoti aplinkos triukšmą, jei jis nėra per garsus.

Fotoaparatai – daug megapikselių ir OIS

Photo with the front camera

Pagrindinis “Redmi Note 12 Pro 5G” dėmesys skiriamas pagrindinei kamerai: jutiklis yra iš “Samsung” ir turi milžinišką 200 MP raišką. Galima naudoti visą raišką, taip pat didelės raiškos 50 megapikselių režimą. Tačiau paprastai sujungiami 8 pikseliai, kad būtų pasiekta didesnė šviesos išeiga ir gauti praktiški 12,5 megapikselio vaizdai.

Optinio vaizdo stabilizatoriaus dėka sudėtingose situacijose galite fotografuoti nesusiliejant. Mūsų bandomosios nuotraukos pasižymi geru ryškumu; skirtumą nuo aukštos klasės išmaniųjų telefonų fotoaparatų pastebėsite tik nagrinėdami labai šviesias ir labai tamsias sritis, kuriose geresnė optika išlaiko daugiau detalių.

Taip yra ir esant prastam aplinkos apšvietimui, kai “Note 12 Pro 5G” negali apšviesti ir labai tamsių sričių.

Vaizdo įrašus galima įrašyti 4K ir 30 kadrų per sekundę sparta per pagrindinę kamerą. Taip pat galima filmuoti sulėtintus vaizdo įrašus, sulėtintus iki 32 kartų, tačiau tik 720p formatu. Ryškumo reguliavimas kartais vėluoja, tačiau automatinis fokusavimas paprastai reaguoja labai greitai. Apskritai vaizdo įrašai yra geros kokybės.

Plačiakampis fotoaparatas daro neblogas nuotraukas, tačiau nereikėtų jų per daug didinti, nes tada detalės tampa mušrios. Makroobjektyvas su 2 megapikselių objektyvu daro labai stambaus plano nuotraukas. Tačiau dėl labai mažos skiriamosios gebos jos geriausiu atveju tinkamos naudoti tik socialinėje žiniasklaidoje arba tiesiogiai peržiūrėti telefono ekrane.

Priedai ir garantija – Pridedamas greitasis įkroviklis

Be 120 vatų įkroviklio, USB laido ir SIM kortelės įrankio, į pakuotę taip pat įeina silikoninis mobiliojo telefono dėklas.

ES šalyse “Xiaomi” išmaniajam telefonui suteikia 2 metų garantiją, į kurią įeina akumuliatoriaus ir maitinimo šaltinio apsauga. Kituose regionuose ši garantija gali skirtis, todėl pirkėjai prieš pirkdami turėtų dukart pasitikslinti.

Įvesties įrenginiai ir veikimas – Tikslus “Xiaomi” pirštų atspaudų jutiklis

Jutiklinis ekranas atsinaujina iki 240 kartų per sekundę, todėl įvestys yra labai tikslios. Dėl iki 120 Hz kadrų dažnio komandos įgyvendinamos labai greitai.

Dešinėje korpuso pusėje esantys aparatiniai mygtukai turi aiškų spaudimo tašką. Čia taip pat yra pirštų atspaudų jutiklis, integruotas į budėjimo režimo mygtuką. Jis labai patikimai atpažįsta išsaugotus pirštų atspaudus ir atrakina išmanųjį telefoną beveik nelaukdamas. Mums patinka, kad “Xiaomi” leidžia pasirinkti, ar norime tik uždėti pirštą ant jo, ar iš tikrųjų reikia paspausti budėjimo režimo mygtuką, kad suveiktų atpažinimas.

Taip pat galimas atrakinimas naudojant veido atpažinimą. Tai labai patogu ir mūsų bandymuose taip pat veikia sklandžiai, tačiau dėl grynai programinio atpažinimo nėra taip saugu.

Ekranas – Ryškus, tikslios spalvos, bet, deja, su PWM

Subpixel grid

6,67 colių OLED ekranas pagal visas specifikacijas yra toks pat kaip ir “Xiaomi Redmi Note 12 Pro”, taip pat pasiekia labai panašius rezultatus mūsų bandymuose su “CalMAN” programine įranga ir spektrofotometru: vidutinis ryškumas yra 939 cd/m², tačiau mažose apšviestose vietose jis beveik nepadidėja. Nepaisant to, ryškumo pakanka HDR turiniui.

Taip pat išmatavome PWM mirgėjimą 121 Hz dažniu, todėl jautriems naudotojams ekranas gali sukelti problemų. Todėl primygtinai rekomenduojame prieš perkant išbandyti ekraną esant mažam ryškumui.

Našumas – ne pats sparčiausias savo kainų kategorijoje

Lyginant su šiek tiek pigesniu “Redmi Note 12 Pro”, “Pro” nepateikia jokio našumo prieaugio. Juk jame veikia tas pats SoC – “MediaTek Dimensity 1080”, kuris yra vidutinės klasės lustas su dviem greitais branduoliais ir iki 2,6 GHz taktiniu dažniu. Mažiau reiklioms užduotims atlikti yra šeši ekonomiškesni branduoliai su 2 GHz dažniu.

Kasdieniame naudojime “Redmi Note 12 Pro” paprastai susitvarko pakankamai gerai, o SoC gali susidoroti ir su reiklesnėmis programomis. Prietaisas savo galimybių ribas pasiekia tik atliekant kelias užduotis ir kai vienu metu paleidžiama daug sudėtingų programų.

Šioje kainų kategorijoje yra dar lėtesnių išmaniųjų telefonų, pavyzdžiui, “Nokia X30”. Tačiau “Galaxy A54” arba “Google Pixel 6a” už panašią kainą užtikrina gerokai didesnį našumą.

Žaidimai – iki 100 kadrų per sekundę

Jei pageidaujama, “Redmi Note 12 Pro” gali išgauti sviestinį 100-120 fps sklandumą veiksmo žaidimuose, pavyzdžiui, komandinėje šaudyklėje “Armajet”.

Tačiau daugumoje dar reiklesnių žaidimų teks tenkintis gerokai mažesniais kadrais. Pavyzdžiui, žaidime “Diablo Immortal” galima pasirinkti tik 30 fps. Kadrų dažnis matuotas naudojant “GameBench” programinės įrangos rinkinį.

Valdymas per jutiklinį ekraną veikia be problemų, o padėties jutiklis taip pat patikimai atlieka savo darbą atitinkamuose žaidimuose.

Diablo: ImmortalPUBG MobileArmajet

Temperatūra

Telefonas, kurio temperatūra siekia 46,5 °C, gali smarkiai įkaisti, kai ilgą laiką veikia esant didelėms apkrovoms.

Kita vertus, tai beveik neturi įtakos SoC našumui: po 20 “3DMark Wild Life Extreme” pakartojimų našumas sumažėjo tik 1,6 %.

Thermal imaging - backThermal imaging - front

Garsiakalbiai

Išmaniajame telefone “Redmi” esantys stereogarsiakalbiai pasiekia tik vidutinišką maksimalų 81,1 dB(A) garsumą. Savo ruožtu jie skamba gana aiškiai ir tik skambant labai aukštiems vokalams aukštieji garsai šiek tiek suskamba. Apskritai garsiakalbiais galima mėgautis kasdiene muzika.

Žinoma, išorinės garso sistemos arba ausinės skamba geriau. Jas galima prijungti per 3,5 mm lizdą arba “Bluetooth 5.2”. Belaidžiam garso perdavimui galima naudoti daugybę garso kodekų, įskaitant aptX TWS , AAC arba LHDC v3/v4.

Energijos suvartojimas

Nors “Redmi Note 12 Pro” išmatavome gana didelį 1,1 W suvartojimą, kai prietaisas įjungtas, bet neapkrautas, kitais scenarijais jis yra tipiškas šiai klasei. Visiškai apkrautiems “Samsung Galaxy A54” ar “Google Pixel 6a” reikia gerokai daugiau energijos, tačiau jie taip pat užtikrina didesnę skaičiavimo galią.

Telefoną “Redmi Phone” galima įkrauti iki 120 vatų galia. Taigi baterija vėl visiškai išsikrauna vėliausiai per 30 minučių. Net jei išmanųjį telefoną ant įkroviklio galėsite palikti tik kelioms minutėms, energijos užteks kelioms valandoms. Tačiau belaidis įkrovimas mūsų apžvalginiame mėginyje nėra galimas.

Akumuliatoriaus veikimo trukmė

Su 5000 mAh talpos baterija “Redmi Note 12 Pro Plus 5G”, esant labai mažai apkrovai, veikia 26:42 val. ir tai yra gerokai trumpiau nei kai kurių konkurentų. Kita vertus, kasdieniame gyvenime svarbesnė vidutinė apkrova, pavyzdžiui, naršant internete, ir čia mūsų bandomasis įrenginys atitinka klasės lygį – 15:52 val.

Esant pilnam apkrovimui galite pramogauti iki 4:34 val. Taigi žaidėjai turi kelias valandas, kol išmanųjį telefoną teks prijungti prie elektros tinklo.

Verdiktas – “Redmi Note 12 Pro” yra solidus išmanusis telefonas

In review: Xiaomi Redmi Note 12 Pro  5G. Test device provided by:

Brangiausias “Xiaomi” išmanusis telefonas iš “Redmi Note 12” serijos yra naudingas papildymas: aukščiausiasis modelis pasižymi neprilygstamai greitu įkrovimo laiku ir dvigubai didesne duomenų saugykla nei “Note 12 Pro”. 200 megapikselių kamera siūlo keletą malonių gudrybių, tačiau kokybe ir lankstumu negali pranokti pigesnio seserinio modelio kameros.

Galite įsigyti dar galingesnių išmaniųjų telefonų už šiek tiek mažiau nei 500 JAV dolerių, tačiau “Note 12 Pro” daugeliu atvejų siūlo pakankamai galios kasdieniam naudojimui ir turi greitą duomenų saugyklą.

Vienas iš kritikos punktų yra palyginti didelis išmaniojo telefono svoris. Taip pat erzina tai, kad jame įdiegta “Android 12” ir sistemoje yra keletas reklaminių programėlių ir net iššokančių reklamų. Bent jau numatyta, kad išmanusis telefonas 4 metus gaus saugumo atnaujinimus.

Išmaniojo telefono naudai taip pat byloja tikslus padėties nustatymas, ryškus ir tikrų spalvų OLED ekranas bei patikimas pirštų atspaudų jutiklis.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G yra vidutinės klasės išmanusis telefonas, pasižymintis greitu įkrovimu, patikimu sekimu ir našumu, tinkamu kasdieniam naudojimui. Didelės raiškos kamera užtikrina gerą, bet ne išskirtinę vaizdo kokybę.

Tarp “Redmi” telefono alternatyvų yra “Samsung Galaxy A54”, turintis daugiau galios ir palaikantis eSIM. Dabar jį galite įsigyti už 399,99 JAV dolerio (-11 %) svetainėje amazon.com. Jis atsparus vandeniui, tačiau turi mažiau atminties ir daug lėtesnę įkrovimo technologiją.